Aller au contenu principal
Home
Nos fromages
Nos recettes
Nouvelles
Durabilité et CO2
Du lait au fromage
Ambassadeurs fromage
Contact
Facebook
Instagram
NL
EN
FR
ES
Back to overview
Quesadilla met kip en Brugge Jong
Level
2 pers.
30 min
1 ui
1 (punt)paprika
Brugge boter
200 g kip
½ zakje fajita kruiden (bijvoorbeeld Old El Paso)
2 el maïs
2 sneetjes Brugge Jong
1 pijpajuin
2 wraps
125 g zure room
Pel de ajuin en snipper deze fijn. Snij in kleine ringetjes.
Snij de paprika in blokjes (haal wel eerst de zaadjes eruit).
Verwarm een klompje Brugge boter in een pan en stoof de ajuin glazig.
Voeg de blokjes kip toe en kruid af met de fajitakruiden.
Bak de blokjes paprika mee met de kip en kruiden.
Voeg als laatste de maïs toe.
Verwijder de korst van de sneetjes Brugge Jong en snij in dunne reepjes.
Neem een nieuwe pan en leg hier een wrap in. Beleg een helft met de reepjes Brugge Jong en verdeel het kipmengsel en wat pijpajuin. Vouw de wrap toe.
Bak 3 minuutjes, draai hem om en bak nog een minuutje op de andere zijde tot de kaas goed gesmolten is.
Snij de quesadilla in punten en serveer met wat zure room.
Tip: Gebruik glutenvrije wraps om het recept glutenvrij te maken.
Klaar is kaas!
Télécharger la recette
Envoyer la recette
Gerelateerde recepten:
Entrée
Salade van lentegroentjes en Brugge Jong
45 min
4 pers.
Entrée
Kiplekkere risotto met Brugge d'Or. Nog heerlijker de dag nadien.
60 min
4 pers.
Plat principal
Pittige Prestige. Ay, chihuahua! Pittige chili sin carne wraps.
120 min
2 pers.